Looking For Anything Specific?

ads header

ဓာတ္ခြဲခန္းမွ ဖန္တီးထုတ္လုပ္လိုက္သည့္ ဟမ္ဘာဂါ

ဓာတ္ခြဲခန္းမွ ဖန္တီးထုတ္လုပ္ထားတဲ့ ဘာဂါကို နယ္သာလန္ႏိုင္ငံမွ ဒတ္ခ်္လူမ်ဳိး သိပၸံပညာရွင္တစ္ဦးက ဖန္တီးျပဳလုပ္ခဲ့တယ္လုိ႔
သိရပါတယ္။ အဲ့ဒီဘာဂါကို ၿဗိတိန္ႏိုင္ငံ၊ လန္ဒန္ၿမိဳ႕ရွိ သတင္းစာ ရွင္းလင္းပြဲတစ္ခုမွာ ျမည္းစမ္း စားေသာက္ခဲ့တယ္လို႔ သိရပါတယ္။  ႏြားတစ္ေကာင္ရဲ႕ ဆဲလ္ေတြကိုရယူကာ ဓာတ္ခြဲခန္းတစ္ခုမွာ အမဲသား အမွ်င္ေၾကာေတြ အျဖစ္ ေျပာင္းလဲၿပီး အာဟာရဓာတ္နဲ႔ အျခားလုိအပ္တဲ့ ဓာတုပစၥည္းေတြကို ထည့္သြင္း ေပါင္းစပ္ကာ ဆဲလ္ေတြကို ပြားမ်ားေစၿပီး ေျပာင္းလဲ ထုတ္လုပ္ခဲ့တာျဖစ္ပါတယ္။

အရသာဟာ ဘာဂါအစစ္ရဲ႕ အရသာမ်ဳိးနဲ႔တူေၾကာင္း အစားအေသာက္ ပညာရွင္တစ္ဦးရဲ႕ ေျပာၾကားခ်က္အရ သိရပါတယ္။ အေလးခ်ိန္အားျဖင့္ ၅ေအာင္စရွိတဲ့ ဘာဂါကို ဖန္တီးႏုိင္ဖို႔အတြက္ အေမရိကန္ ေဒၚလာ ၃သိန္းေက်ာ္ ကုန္က်ခဲ့ၿပီး ေစ်းကြက္အတြင္း ျဖန္႔ခ်ိသြားဖို႔ကိုေတာ့ အခ်ိန္အနည္းငယ္ယူဖို႔ လိုေနေသးေၾကာင္း သိရပါတယ္။

ကမၻာတစ္၀ွမ္းမွာ အသားစားသံုးမႈ ပမာဏဟာ တစ္ေန႔တစ္ျခား မ်ားျပားလာ လ်က္ရွိၿပီး လူတုိ႔ ဖန္တီးထုတ္လုပ္ထားတဲ့ အသားေတြဟာ တိရစၦာန္ေတြကို သတ္ျဖတ္ စားသံုးမႈကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္ေၾကာင္း တိရစၦာန္ထိန္းသိမ္း ကာကြယ္ေရးအဖြဲ႕က ေျပာၾကားခဲ့တယ္လို႔ သိရပါတယ္။ ယခုဖန္တီးခဲ့တဲ့ ဓာတ္ခြဲခန္းထုတ္ ဘာဂါဟာ တစ္ဖက္မွာလည္း ပတ္၀န္းက်င္ ထိန္းသိမ္း ေစာင့္ေရွာက္ေရး အတြက္ အေထာက္အကူ ျဖစ္ေစႏိုင္မွာျဖစ္တယ္လို႕ သိပ္ၸံပညာရွင္ေတြက သံုးသပ္ ေျပာၾကားခဲ့ေၾကာင္း သိရပါတယ္။

Post a Comment

0 Comments